Serve the city Dordrecht
Home  |  Sitemap  |  Contact

Ontstaan en missie

Serve the City is een wereldwijde beweging en in 2005 ontstaan in Brussel. Sinds 2008 is Serve the City actief in Dordrecht. Inmiddels zijn er al meer dan 150 projecten geweest waarbij minimaal 800 vrijwilligers betrokken waren. Daarbij is Serve the City Dordrecht genomineerd geweest voor de vrijwilligersprijs van Dordrecht (2010) en de Meer dan Handen awards (2011).

MISSIE

1. Vrijwilligers mobiliseren om op praktische wijze Gods liefde te laten zien aan mensen (in nood.)

2. Zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de praktijk van vrijwilligerswerk om zo nog meer impact te hebben.

3. Een vertegenwoordigende stem zijn voor vrijwilligers in stadsbrede vrijwilligersbewegingen.

We willen katalysatoren zijn in de transformatie van levens, buurten en steden.  We doen dit door de bronnen van de stad te verbinden met de behoeften van de stad, door het faciliteren van plaatselijke vrijwilligersbewegingen en het bevorderen van een inclusieve samenleving.

Hemelvaartsdag = Serve the City dag

Elk jaar vindt er in Dordrecht een Serve the City event plaats. Serve the City faciliteert deze dag met T-shirts, PR, communicatie en een inschrijfsysteem waarbij de vrijwilligers en de acties aan elkaar worden gekoppeld.  Aan het eind van de dag kan de dag worden afgesloten met een gezamenlijk event. Dit kan een maaltijd zijn of een viering bij de eigen actie of stadsbreed.